JRmobiel

Er op uit met de JRmobiel

2023 Marokko

Om rechtstreeks naar de laatste pagina te gaan, klik je linksboven op Menu/Reisverslagen/2023 Marokko/…

We zijn nog nooit naar Marokko geweest. Maar van de meeste kennissen die er wel al geweest zijn, krijgen we meestal positieve verhalen te horen, vooral over de mooie natuur in en rond het Atlasgebergte. En dan spitsen onze oren zich.

Onder ons tweetjes door dit onbekende land rondreizen zagen we niet zitten, maar NKC (Nederlandse Kamper Club) organiseert al jaren reizen door Marokko met verschillende thema’s. Onze reis 2 jaar geleden naar Italië en Sicilië was ook met NKC en is ons goed bevallen.

We hebben ons ingeschreven voor “Marokko Onbekend”. Een 4.200km lange rondrit door de Marokkaanse natuur in 43 dagen. Met uitzondering van Marrakech, laten we alle grote steden en toeristische trekpleisters, links liggen.
Het Atlas gebergte bekijken we dan wel langs alle kanten. Het zal veel van ons Catho (koosnaam van onze camper) vergen. Steile, kronkelige en onverharde wegen zijn schering en inslag.

Marokkaanse vlag

Wat weten we over Marokko?

Marokko is bijna 15 maal groter dan België en telt 37 miljoen inwoners. Het land is een moslimstaat met een islamitische wetgeving, maar slechts weinig mensen zijn streng religieus, zeker in de steden.

Het grootste deel van de bevolking woont ten westen van het Atlasgebergte, dat het land scheidt van de Sahara. Casablanca is het centrum van handel en industrie en de grootste haven; in de hoofdstad Rabat woont koning Mohammed VI en is de zetel van de regering; Tanger is de poort van Europa naar Marokko en ook een grote haven; Fez is de culturele en religieuze hoofdstad; Marrakesh en Agadir zijn de grootste toeristische trekpleisters van Marokko.

De officiële talen zijn Arabisch en Berbers.  Frans is de tweede taal. Tussen 1912 en 1956 was Marokko immers een Frans protectoraat.

De dirham (MAD) is de nationale munt. 1€ is ongeveer 11 MAD.

Ga naar Marokko voortraject.